A A A

Идеи и съвети за малката кухня

Не всеки дом разполага с просторна и широка кухня, в която кулинарите да се вихрят свободно. Малките кухни обаче са също толкова уютни и предразполагащи към кулинарни приключения. Ето няколко идеи и съвети за малката кухня!

 

 

1. Да бъде светлина - използвайте този оптически трик, за да направите кухнята визуално по-просторна. Дръжте завесите дръпнати и се стремете да пускате възможно повече светлина в стаята.

 

 

2. Цветът е всичко - важно е какъв цвят ще изберете, защото той може да направи кухнята още по-малка или обратното - по-широка. 

 

3. Функционални мебели - с тях спестявате място. Направете рафтчета от вътрешната страна на вратичките на кухненските шкафове (както е при хладилника). Използвайте сгъваема маса с "падащ" плот, която да разгъвате само при нужда. Превърнете кухнеския барплот едновременно в кухненски остров, на който да режете зеленчуци, оборудван с чекмеджета и шкафове за съхранение на посуда.

 

4. Избирайте кухненски шкафчета и плотове от светло дърво, за да направите кухнята да изглежда оптически по-голяма.

Не претрупвайте плотовете с дребни електроуреди, защото пространството ви е нужно при готвене. Оставете 2-3, които използвате по-често, а останалите приберете в шкафовете.

 

5. Ако имате възможност използвайте пространството над мивката или до прозореца - обикновено това са части от кухнята, които стоят празни. Вие може да ги запълните с удобни малки рафтове, на които да държите подправки, цвете в саксия или задължителните брашно, ориз и захар в ефектни буркани.

 

 

6.. Дръжте подредено и прибрано. Дори да сте хаотични! 

 

Източник: Розали

Снимка: Интернет

 

tes